Header Ads

 Борис Болотов

"Збирається померти у Кремлі": Путін вже готується до президентських виборів


Російська влада активно готується до виборів президента у 2018 році. Відтак, Кремль поставив завдання політтехнологам забезпечити високу явку. Про це повідомляє "РБК" з посиланням на свої джерела, передають Патріоти України.
За даними видання, перший заступник голови кремлівської адміністрації Сергій Кирієнко скликав політтехнологів, щоб обговорити майбутні президентські вибори. На зустрічі мовилося і про збереження стабільності політичної системи, розповіли джерела.
"Завдання провести майбутні вибори при високій явці поставлено, щоб кандидат, який представляє владу, – як очікується, це знову буде Володимир Путін, – отримав високий результат", - пояснило джерело видання, близьке до адміністрації президента.
Проте, за його словами, є проблема. Полягає вона у тому, що нікому скласти конкуренцію основному кандидату. Лідери КПРФ і ЛДПР Геннадій Зюганов та Володимир Жириновський у похилому віці: першому вже 72 роки, другому – 70, і незрозуміло, наскільки вони зможуть вести повноцінну кампанію.
"Лідер "Справедливої Росії" Сергій Миронов – "це результат в 2%, приблизно те ж саме і Явлінський". Неясно, кого ще виводити на ці вибори і чи виводити", – зазначило джерело.
Також, як розповідає співрозмовник і підтверджує федеральний чиновник, перед Кирієнком "ставиться завдання м'якше вибудувати відносини з регіонами, не нагинаючи губернаторів". "У Кремлі, зокрема, побоюються, що в умовах економічної кризи підніме голову сепаратизм", – зазначило джерело.