Header Ads

 Борис Болотов

На Парламентській асамблеї НАТО Росію офіційно визнали агресором, – Фріз


На сьогоднішньому засіданні комітету Парламентської асамблеї НАТО, яке проходить у Стамбулі, була ухвалена резолюція «Підтримка пост-Варшавської стратегії оборони та стримування», в рамках якої було визнано російську агресію проти України. Про це у Facebook повідомила член української делегації, нардеп від Блоку Петра Порошенка Ірина Фріз.

Пише zaxid.net
Також агресію РФ проти України «було визнано головним фактором дестабілізації безпекової ситуації в світі».

В рамках обговорення резолюції було досягнуто рішення про подальшу рішучу підтримку України.

«Новим чинником, який відтепер перебуватиме у центрі уваги НАТО, є перетворення території півострову Крим на фактично нову стратегічну військову базу РФ. Росія офіційно визнана міжнародними організаціями агресором. Дякуємо колегам з ПА НАТО за солідарну позицію та підтримку усіх відповідних ініціатив української делегації», – написала Фріз.

Зазначимо, що 19-21 листопада в Туреччині проходить засідання Парламентської асамблеї НАТО, участь в якому бере і українська делегація на чолі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм.

Як інформував ZAXID.NET, Генасамблея ООН 16 листопада схвалила резолюцію про порушення прав людини в Криму. Документ підтримали представники 73 країн, проти нього голосували – 23 країни.

Резолюція має на меті захист конституційних прав громадян України на території тимчасово окупованого українського півострова. У документі засуджуються масові порушення прав людини в окупованому Криму і міститься заклик до Росії як державі-окупантові дотримуватися своїх зобов'язань згідно з міжнародним правом.