Header Ads

 Борис Болотов

Несподівана перемога Трампа вдарила по фінансовій системі України


Українські єврооблігації почали різке падіння після новини про перемогу Дональда Трампа на американських президентських виборах. Про це повідомило агентство Bloomberg, повідомляють Патріоти України.
У негативній динаміці лідирували суверенні єврооблігації з погашенням у вересні 2023 року: їх вартість до 10:50 кв впала на 2,65 процентних пункти - до 95,35% номіналу, прибутковість зросла на 53,1 базисних пункти (б. П.) - до 8,666% річних.
Слідом за зазначеними євробондами активно дешевшали єврооблігації Україна-26 і Україна-27, котирування яких впали на 2,6 п. п. - 93% і 93,25% номіналу відповідно, а також євробонди Україна-22 і Україна-25, що подешевшали на 2,5 п. п. - до 95,95% і 94% номіналу відповідно. Прибутковість всіх цінних паперів перевищила 8,6% річних.
Аналітики інвестбанку Merrill Lynch вважають таку різку реакцію єврооблігацій України очікуваною, оскільки раніше цінні папери виглядали переоціненими на тлі інших високоризикових суверенів. Крім того, занепокоєння викликає вірогідне ослаблення уваги США до України.
У той же час останній фактор, на думку аналітиків Merrill Lynch, незабаром може бути знівельовано в разі продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом.