Header Ads

 Борис Болотов

Виробничий цех просто розгромили, а унікальне обладнання вивезли: У Дніпрі знищили стратегічне ракетне підприємство, - Снєгирьов


У Дніпрі знищили підприємство “Науково-дослідний технологічний інститут трубної промисловості ім. Я. Ю. Осади” із виробництва напрямних для систем залпового вогню “ГРАД”, “УРАГАН” та “СМЕРЧ”, а також системи охолодження головок самонаведення ракет. Про це повідомив співголова в ГІ ” Права Справа” Дмитро Снєгирьов на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.
“Науково-дослідницький технологічний інститут був найбільшим науковим центром металургії України і країн СНД в теорії, технології та техніки виробництва труб і балонів. Утім, незважаючи на стратегічний характер цього підприємства, посадовці міськради Дніпра та Державного агентства України з управління державними корпоративними правами продали його у приватну власність. Після продажу виробничий цех просто розгромили, а унікальне обладнання вивезли. Наказом Держагентства України з управління державними корпоративними правами виробничий корпус та дослідницька лабораторія передали у комунальну власність Дніпра,” – написав він.
За словами Дмитра Снєгирьова ,у 2013 році з державної та комунальної власності на баланс комунального підприємства-банкрута передали всього 96 об’єктів. Згодом їх продали через біржу у приватну власність. У 2015 році за такою ж схемою було продано 208 об’єктів державної та комунальної власності. Оцінка нерухомості та продаж об’єктів відбувся за один день.
“Відчуження майна почалося у 2013 році та продовжилося у 2015-тому. Разом із інститутом у приватну власність були продані опорні пункти міліції, амбулаторія, РАГС. Упродовж цих років міськрада виділяла кошти на утримання цих об’єктів. Щоби замаскувати продаж об’єктів, із 2011 року не оновлювався реєстр нерухомості міськради Дніпра,” – повідомив Дмитро Снєгирьов.