Header Ads

 Борис Болотов

Перехід на "цифру": Українців хочуть позбавити безкоштовного телебачення (відео)


В Україні планують повністю відключити аналогове мовлення і замінити його на цифрове. Про це йдеться в сюжеті ТСН, інформують Патріоти України.
Журналісти відзначили, що не всі українці зможуть після відключення бачити улюблені канали, адже в багатьох куточках країни цифрового покриття немає, а телевізор на антену досі дивиться більшість наших співгромадян. Залишити "цифру" єдиною чиновники планували ще до кінця 2015 року.
Але не встигли і продовжили термін до 2017-го. На цей раз держава вже придумало застосування частотного ресурсу, який звільниться - застосувати його для 4G. Однак разом з відключенням "аналога" частина українців може виявитися і без інтернету, і без телебачення взагалі.
Тому що зараз до "цифри" більшість глядачів не готова. В основному це жителі сільської місцевості, малих міст, пенсіонери і бідні сім'ї.

Правда, телевізійники пропонують вихід для таких районів. Там, де "цифри" немає, вони пропонують тимчасово залишати "аналог". Але продовжувати будувати нові комплекси з передачі сигналу і популяризувати "цифру".
У Мінінформполітики сподіваються, що держава буде допомагати небагатим українцям з покупкою декодерів для цифрового телебачення, як це було раніше. І визнають - наявність телебачення в кожному куточку України - необхідність.