Header Ads

 Борис Болотов

США та Україна виступили в ООН проти проекту резолюції РФ щодо "героїзації нацизму"


Третій комітет Генеральної асамблеї ООН, що займається правами людини, 17 листопада схвалив проект резолюції, яка має назву "Боротьба з героїзацією нацизму, неонацизму та іншими практиками, які сприяють ескалації сучасних форм расизму, расової дискримінації, ксенофобії і пов'язаної з ними нетерпимості", передає Радіо Свобода. Про це повідомляютьПатріоти України.
Росія щороку подає документ такого змісту на голосування, цього разу його підтримала 131 країна, 48 утрималися. Коментуючи позицію Вашингтона, заступник посла США в ООН Стефані Амадео вказала, що її країна беззастережно засуджує "всі форми релігійної і етнічної нетерпимості або ненависті в усьому світі".
Але "рекомендації цієї резолюції обмежити свободу вираження поглядів, свободу об’єднань та право на мирні зібрання суперечить принципам, закріпленим у Загальній декларації прав людини і не можуть бути схвалені", наголосила американський дипломат.
Також дипломати, які виступили проти цієї резолюції, вказали, що Росія вдається до таких заходів як до частини політичної атаки проти України, у якої вона анексувала Крим і в якій підтримує озброєних бойовиків.