Header Ads

 Борис Болотов

Незважаючи на погрози Кремля: Ракетні навчання України поблизу Криму відбудуться, як заплановано


Збройні сили України будуть проводити навчання на території України відповідно до свого плану, незважаючи на будь-які загрози, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко. Новину передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.
«Що стосується якихось загроз і тому подібного, то це не може перешкодити тим планам, які ЗСУ і конструктори військового озброєння проводитимуть на території суверенної України», - сказав Лисенко на брифінгу в середу, коментуючи інформацію ЗМІ про погрози Міноборони РФ завдати ракетного удару в разі проведення Україною навчань біля Криму.
Лисенко також додав, що Росія може завдати ракетного удару в разі проведення Україною ракетних стрільб на своїй території над Чорним морем 1-2 грудня. «Виходячи з їхніх дій за ці роки, від них (Росії) можна очікувати багато чого поганого і негативного», - сказав на брифінгу в середу в Києві заступник міністра оборони Олександр Дублян.
Він зазначив, що поінформований про ноту українському військовому аташе в зв'язку з запланованими стрільбами. «Я думаю, що сьогодні до кінця дня ми будемо мати вже офіційну інформацію», - сказав заступник міністра. Разом з тим Дублян підкреслив, що ракетні стрільби були заплановані у відповідності з усіма міжнародними нормами.
«Дати проведення стрільб - 1 і 2 грудня. Повторюю: ми не порушуємо жодної міжнародної норми, в тому числі при проведенні даних стрільб», - заявив він.