Header Ads

 Борис Болотов

У Франції симпатик Путіна неочікувано переміг в першому турі президентських «праймеріз»


Екс-прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон неочікувано переміг у першому турі президентських «праймеріз» у кандидати в президенти Франції від правих. Екс-президент Франції Ніколя Саркозі, котрого вважали одним з головних претендентів на кандидатство від правих, опинився на третьому місці.

Новину повідомляє видання Le Point, передає «Преса України».

За попереднім підрахуноком голосів стало відомо про великий відрив Франсуа Фійона від інших претендентів. За нього проголосували 44,2% виборців. Участь у голосуванні прийняло більше чотирьох мільйонів громадян Франції.

Друге місце посів Алан Жюппе з результатом в 28,4%. Екс-президент Франції Ніколя Саркозі, отримав 3 місце з 20,6% голосів і вибув з президентських перегонів, через занадто незначну кількість своїх прихильників. 
 
Саркозі заявив, що в 2 турі, наміченому на 27 листопада, голосуватиме за Франсуа Фіойна і закликав зробити те ж саме своїх виборців.

За результатами опитування інституту Opinionway у 2 турі «праймеріз» переможцем вірогідно буде Франсуа Фійон, котрого наразі мають готовність підтримати 54% виборців. Алана Жюппе готові підтримати 46%. 

Відомо, що Фійон підтримує добрі стосунки з діючим ппрезидентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Він виступає за визнання Криму російським і зняття санкцій Європейського союзу, застосованих проти РФ.