Header Ads

 Борис Болотов

Навіть не віриться: Путін віддасть українського політв’язня


Українського політв’язня Миколу Карпюка етапують із Чечні в Україну. Про це повідомив його адвокат Ілля Новіков після відвідування Грозненського СІЗО, передають Патріоти України із посиланням на «Радіо Свобода».
«Швидше за все, його етапують 5 грудня. Якщо ні, то 15 чи 25, у дні формування етапу. Йому надіслали ухвалу Верховного суду. Тепер ми готуватимемо касацію, писати в ЄСПЛ, усе це буде зроблено протягом грудня», – сказав адвокат.
Місце відбування покарання Карпюком в Україні поки невідомо. «Як тільки-но стане зрозуміло, куди його доправлять після карантину, я його відвідаю», – додав Новіков.
Верховний суд Чечні визнав українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха винними в участі у бойових діях під час Першої Чеченської війни на стороні Ічкерії проти федеральних військ. Верховний суд Росії підтвердив вирок суду першої інстанції. Крім того, суд визнав Станіслава Клиха винним в образі учасників судового процесу за заявою державного обвинувача. Наразі Клих очікує апеляцію. Адвокат Новіков вважає, що Станіслав Клих перебуватиме у Грозному до кінця року, а потім його навряд чи направлять у ту ж колонію, де буде Микола Карпюк.