Header Ads

 Борис Болотов

На Марсі випав сніг (фото)

Фото засніженої планети надіслав зонд Mars Reconnaissance.


Поверхню Марса замело снігом - замерзлого при -125 градусах вуглекислого газу. Фото засніженої поверхні на північній півкулі Марса надіслав зонд Mars Reconnaissance orbiter, повідомляє NASA.
У 2008 році Phoenix Lander НАСА спостерігали водно-крижаний сніг - матеріал , з яким ми добре знайомі тут, на Землі - він випав поблизу північного полюса Червоної планети.

Місцевість, зображена на фото, розташована недалеко від північного полюса Марса. На фотографії можна побачити численні темні ділянки з нерівними і нечіткими краями. Це місця, де сніг і лід з вуглекислого газу відтанули. 
Пишуть patrioty.org.ua
Зонд Mars Reconnaissance orbiter є одним з основних джерел інформації про поверхню Марса. Завдяки численній апаратурі, він надає необхідні вченим дані, зокрема, і про погоду.

Марс проходить два різних види снігопаду. Побіля Північного полюсу випадає крижаний сніг, а побіля Південного - сніг з частинок "сухого льоду".

Дослідники підрахували, що сніг з двоокису вуглецю на Марсі має частинки розміром приблизним до розмірів людського еритроцита. Марсіанський сніг зображений на полотні цього художника, виглядає як туман, або туман, який в кінцевому підсумку осяде на поверхню.
Сніг з пластівців двоокису вуглецю, або "сухий лід", випадає на Червоній планеті, що робить Марс єдиним космічним тілом в Сонячній системі, що має це дивне явище погоди.