Header Ads

 Борис Болотов

Все це гидотно і лицемірно. Нас жорстко і назавжди відучили святкувати день окупанта - українці перестали вітати один одного з 23 лютого

Традиційне святкування радянського 23 лютого - Дня захисника Вітчизни - в Україні негласно стало моветоном. Чоловіки не хочуть отримувати подарунки і просять навіть словесно не вітати їх сьогодні. Про це пише Диалог, передають Патріоти України.
Поки Крим і окуповані території Донбасу пішли на чотири вихідних дні на честь захисника чужої вітчизни, країни-агресора, українці продовжують працювати, відбивати атаки терористів з "Л/ДНР" і воювати на дипломатичному рингу.
У 2017 році українці відверто зізнаються, що не хочуть відзначати день окупаційної армії і за інерцією вітати з радянським святом.
"В армии не служил, но в семье заведена традиция отмечать день мужчин и женщин. После нападения на нас “отпускников” даже мои пожилые родители с презрением относятся к 23 февраля. Отец только вздыхает и говорит, что поздравления в этот день ему противны. Ждет 6 декабря, хоть и служил еще при Советах", - розповів переселенець з Макіївки Андрій.
"Отца поздравила словами – ему 70 и у него просто рефлекс. На работе и в семье сегодня – обычный день. Нас жестко и навсегда отучили праздновать день оккупанта. Они сегодня там, за поребриком, чествуют “ихтамнетов”, которые воевали в Донбассе, убивали в Сирии и, конечно же, не были в Крыму. Все это тошнотворно и пошло. Не хочу быть участником лицемерной комедии", - зізналася Анна з Полтави.
У 2015 році президент Петро Порошенко особисто попросив не вітати його з 23 лютого. Це рішення тоді підтримали більшість українців. На третій рік війни на сході країни традиційне козацьке свято Покрова Богородиці 14 жовтня і день створення Збройних сил України 6 грудня стали загальновизнаними.
"У меня будет 4 выходных дня. Единственное, что радует, это возможность не идти на работу и нормально пообщаться с семьей и друзьями. Хотя бы есть время позвонить всем в эти дни и узнать, как дела. Праздновать не будем. Праздник боевых бурятов – чужой, хотя здесь вслух этого не скажешь", - розповіла Ганна із Донецька.
Як правило, жителі окупованих територій або не хочуть коментувати святкування Дня захисника, або зізнаються, що рефлекторно кинуть кілька привітань знайомим, але масштабних гулянь влаштовувати не будуть.