Header Ads

 Борис Болотов

Максимальні репресивні заходи: Голишев розповів, як Україні вчинити щодо народних артистів Кобзона і Рєзніка

Україні слід провести повну "інвентаризацію" державних звань, виданих діячам культури, в тому числі російським, а також ввести "максимальні репресивні заходи" щодо артистів, які, як і росіянка Юлія Самойлова, порушили законодавство України. Таку думку Обозревателювисловив російський публіцист, блогер і аналітик Володимир Голишев, передають Патріоти України.
"Україні потрібна політика, серйозна концепція, навіть доктрина щодо російських діячів культури і мистецтва взагалі, в принципі. Тому що зараз досить багато звинувачень, які виглядають цілком переконливо - що одні російські артисти, які постійно гастролювали в Криму, як і раніше в'їжджають на територію України, гастролюють і заробляють гроші, а бідну-нещасну колясочницю зупинили", - сказав він.
Як переконаний публіцист, Україні слід позбутися подвійних стандартів у цьому питанні. Більш того - він пропонує застосовувати щодо порушників українських законів "репресивні заходи", які повинні бути "граничними".
"Точність і німецька педантичність могла б бути дотримана в цих питаннях", - переконаний він.
Разом з тим Голишев вважає, що поряд з покаранням має бути передбачений і певний механізм "амністії", "коли українська держава визнає для себе за необхідне і потрібно проявити акт милосердя щодо російських артистів - з визнанням їх провини". "Це як президентське помилування. Амністія для тих, хто звернеться з проханням про те, щоб їх амністували", - пояснив публіцист.
"Будь-яка жорсткість, проявлена зараз, може бути не остаточною, тому зараз можна ні в чому собі не відмовляти. Зараз, як мені здається, Україна досить сильна і впевнена в собі, щоб вирішити це питання максимально жорстко - тобто "правило колясочниці" застосувати до всіх російських артистів", - заявив він.
"Таким же чином слід вирішити питання щодо позбавлення або непозбавлена тих чи інших почесних звань, які були вручені ще в домайданівській Україні", - сказав він, відповідаючи на питання про те, як бути з росіянами Йосипом Кобзоном і Іллею Рєзніком, які як і раніше носять звання народних артистів України.
"Якщо ми говоримо про нову Україну, то на все, що вручали до Майдану, можна не звертати уваги. Якщо ж ми наполягаємо на спадкоємності, тоді, очевидно, на це звернути увагу варто. Тоді слід серйозно провести "інвентаризацію" усіх почесних звань і виробити єдиний підхід для всіх. Тому що між Кобзоном, Рєзніком і колясочницею у нас поміщається велика частина російських діячів культури", - зауважив Голишев.