Header Ads

 Борис Болотов

ЗМІ дізналися, хто погодився замінити Гонтарєву на посаді голови НБУ

Очолити Національний банк України замість Валерії Гонтарєвої погодився голова правління "Райффайзен банку Аваль" Володимир Лавренчук. Про це повідомляє 24 Канал з посиланням на інформоване джерело в НБУ, передають Патріоти України.
Тепер кандидатуру Лавренчука повинен підтримати парламент. "Лавренчук погодився очолити Національний банк України, справа тепер за Верховною Радою ", - відзначило джерело.
Співрозмовник видання також підкреслив, що Лавренчук, готовий погодитися на значно меншу заробітну плату, ніж отримує зараз - 500 тисяч гривень на місяць, оскільки має амбітні плани.
Як відомо, глава НБУ Валерія Гонтарєва заявила про відхід у відставку. зокрема, вона ствердно відповіла на запитання журналіста під час акції протесту біля свого будинку. Згідно з Конституцією, голова НБУ призначається Верховною Радою за поданням президента України терміном на 7 років.
Володимир Лавренчук зараз очолює дочірню структуру австрійської групи Raiffeisen Bank International в Україні з 2005 року. У банківській сфері він почав працювати ще в радянські часи, в епоху незалежної України працював в Ощадбанку, в 1997-2002 роках займав посаду голови правління АО "Укрінбанк". В 2002 увійшов до ради правління "Райффайзенбанк Україна".