Header Ads

 Борис Болотов

До Естонії прибули всі військові і техніка для нового батальйону НАТО

В Естонії завершилася доставка особового складу і останніх партій вантажів міжнародного батальйону НАТО, який розміститься в місті Тапа.
Про це повідомляє сайт Міноборони Естонії.
У середу на авіабазу Емарі прибули 140 французьких військовослужбовців. Процес передачі французької бойової техніки в Естонію завершився минулого тижня.
 
Французька група військових (загалом 300 осіб) має на озброєнні танки Leclerc, бронемашини VBCI і броньовані автомобілі VAB.  Французи будуть служити в Тапі вісім місяців, після чого їх змінять військові з Данії.
У середу в Естонію також прибули понад 200 одиниць британської військової техніки.
Батальйонна група НАТО чисельністю 1200 військовослужбовців буде нести службу у складі 1-ї піхотної бригади Сил оборони Естонії.
 
Очолює батальйон Велика Британія, яка надіслала понад 800 військовослужбовців, танки Challenger 2, бойові машини піхоти Warrior, самохідні артилерійські установки AS90 і бронетранспортери.
"Оборона Парижа, Лондона і Копенгагена починається від Нарви. Присутність наших союзників є необхідною для забезпечення безпеки НАТО в цілому. Союзні відносини засновані на взаємній підтримці", - сказав міністр оборони Естонії Маргус Цакна.
 
Нагадаємо, НАТО в червні минулого року прийняв рішення розмістити мультинаціональні батальйони в Естонії, Латвії, Литві і Польщі через агресію Росії в Україні і нарощування російських військових сил поблизу кордонів Балтії.