Header Ads

 Борис Болотов

ПОЯВИЛАСЬ ИНФОРМАЦИЯ что ждет нерастаможенные авто на иностранных номерах в Украине ОПУБЛИКОВАНО ВИДЕО

Сьогодні відбулося чергове засідання Комітету ВР з питань митної та податкової політики.

Як і вчора, воно проходило за участю власників нерозмитнених авто на іноземних номерах, передає agrimpasa.com

Обидві сторони розраховували прийти до якогось спільного рішення, але в підсумку засідання перетворилося на балаган. Автори законопроекту про нерозмитнені авто і його прихильники переконані, що введення плати за їзду на авто іноземної реєстрації є єдиним можливим і правильним врегулюванням даного питання. 

 У свою чергу власники машин з Польщі, Німеччини та інших країн Європи, навпаки, вважають таку ініціативу абсурдною і нечесної по відношенню до них. Що ж буде з нерозмитненим авто на іноземних номерах в Україні?


В результаті жаркого обговорення було прийнято рішення все ж направити законопроект на розгляд Верховної Ради і рекомендувати прийняти його в першому читанні. Потім проект закону спільно допрацюють депутати і громадські активісти. Таким чином сподіваються знайти компромісне рішення.
Засідання парламентського комітету проходило під супровід мітингу власників авто з іноземними номерами. Активісти повністю перекрили вулицю Грушевського в обох напрямках.

Також вчора свою думку з приводу проблеми озвучив президент Петро Порошенко. Він вважає, що необхідно ліквідувати сумнівні схеми ввезення нерозмитнених авто на іноземній реєстрації в Україні. Глава держави заявив, що експлуатація таких машин несправедлива по відношенню до українців, який заплатив всі збори при купівлі авто.