Header Ads

 Борис Болотов

ФСБ на чолі українських патріотів: Що можуть соцмережі

Спецслужби не підглядають в замкову щілину і не чекають поки хтось зробить помилку. Замість цього вони моделюють і створюють ситуації, що дозволяють виявляти потенційних порушників або виконавців на ранніх стадіях.
Вищий рівень професіоналізму полягає в тому, щоб ніхто не запідозрив, що процес суспільної активності ініційований спецслужбами. Російські соцмережі, які заборонені в Україні, як раз і є ідеальним інструментом для створення провокацій і громадських активностей, як в зоні АТО, так і в будь-якому місці України. Чому, використовуючи російські програмні продукти, Україна добровільно передає країні-агресору всю важливу інформацію і дозволяє спецслужбам РФ керувати 13 млн своїх громадян, розповів військовий експерт Олексій Арестович, повідомляють Патріоти України з посиланням на Апостроф.
Всі думають, що спецслужби підглядають в замкову щілину. Особливо, коли це стосується російських соціальних мереж «ВКонтакте» і «Однокласники», а також антивірусів і бухгалтерських програм 1С. Якби вони так робили, то не працювали б успішно. Та й держава не мала б. Тому вони проводять активні заходи - сценарне планування.
Тепер дивіться, як це робиться: створюються 8 патріотичних організацій, їх зіштовхують лобами, а люди, «співаючі патріотичні пісні», з'ясовують між собою стосунки. Закручується ціле життя. Це життя моніториться, прораховується, направляється певним чином, так, що ніхто не знає, якщо нормально працювати, хто і як це зробив. Таке враження, що все сталося само собою.
Тепер, уявіть собі, це реальна історія, я спілкувався з добровольцем, який третій рік воює в зоні АТО. І вони виступають за повернення «ВКонтакте»: держава не має права брутально забороняти соцмережі. Я кажу: «А які ваші аргументи, хлопці?»
Вони відповідають: «Розумієш, ми ще під час Майдану знайшли пару патріотичних паблік, вступили туди і там дуже сильно координувалися. Ось третій рік в АТО, листуємося там теж. У нас є секретна група, куди ніхто не може проникнути».
Це рівень підліткового розуміння. Ось тому середній психологічний вік українця - 11 років. До Майдану було 8 років.
Тепер ставимо себе на місце російських спецслужб. 13 мільйонів користувачів соціальних мереж в Україні - це 13 мільйонів теплих солодких лохів, яких сам Бог велить обдурити. Якщо західні спецслужби захочуть щось таке зробити, то у них є парламентський контроль, контроль з боку інших спецслужб, контроль з боку уряду, незалежного суду і так далі.
Росія - величезна централізована держава, яка здійснює свої заходи за єдиним планом. Роль ФСБ в Росії видно з наступних цифр: Центральний апарат ФСБ - 110 тисяч осіб (це тільки Центральний апарат), тоді як весь радянський КДБ в 1985 році був 85 тисяч чоловік.
У Росії для того, щоб отримати доступ до соціальних мереж, всього цього програмного трешу, не потрібне рішення суду. У них районний опер може відкрити і прочитати все, що завгодно. І тепер уявіть, що для них мета - Україна, «сакральна земля», і вони концентрують на нас всі ресурси.
Якщо районному оперу СБУ потрібно створити патріотичну організацію, він буде клянчити у знайомих бізнесменів, бандитів, виписувати кілограми паперу, щоб йому дали 20 тисяч гривень на її організацію, і просити приміщення якесь, то в Росії все є. Це держава, яка має мільярди доларів з продажу газу і нафти. І всі ці зусилля спрямовуються, щоб з'їсти України.
У 2004 році було прийнято рішення про поглинання України, це 10-річна підготовка і концентрація всіх зусиль: «Останкіно», програми і так далі. Якщо якийсь Павло Дуров, чесний хлопець, намагається не дати програмні коди і доступ до «ВКонтакте», то йому починають пояснювати: «Ось бачиш, багато фотографій. Дізнаєшся цих людей? Це все твої родичі. Дивись, у тебе є двоюрідна сестра блондинка, вона ходить одна темними вулицями - всяке ж може статися з дівчиною. А тут у тебе є троюрідний брат, він хоче вступити до університету, він не вступить до університету, зрозумій це просто. А ще у тебе є бабуся в Омську, живе одна, бабуся не вміє поводитися з газовою плитою, може одного разу отруїтися газом, розумієш? Так що з програмними кодами? Будемо наполягати або зараз швидко домовимося?»