Header Ads

 Борис Болотов

Для потреб українських десантників: В "Укроборонпромі" підготували для передачі в зону АТО "літаючі" танки (фото, відео)

ДП "Харківський бронетанковий завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", підготувало до передачі чергову партію основних бойових танків Т-80 для високомобільних десантних військ України. Про це повідомляє прес-служба концерну, передають Патріоти України.
"За свої швидкісні якості, які забезпечує газотурбінний двигун з максимальною потужністю в 1250 к.с., що розганяє Т-80 до 70 км /год, у військах цей танк називають "літаючим", - йдеться в повідомленні.
На Харківському заводі за короткий термін було проведено цілий комплекс робіт по відновленню двигуна, трансмісії, ходової частини, електронного обладнання, системи управління вогню, підвищення захисту машини та інші роботи.


"За результатами ремонту, кожен танк пройшов приймально-здавальні випробування на полігоні, під час якого було перевірено всі системи танка, включно з виконанням стрільб і пробіг на 100 кілометрів на спеціальному танкодромі", - відзначили в концерні.
На опублікованому відео зафіксована перевірка точності вогню зі 125-мм гармати, сила пострілу якої викорчувала стовп, а також ходові випробування, в тому числі подолання спеціальної гірки.
У прес-службі відзначили, що Повітряно-десантні війська почали отримувати танки, які ніколи не стояли на озброєнні цього роду військ, в 2015 році. Завдяки цьому вдалося значно підвищити вогневу міць десантників, які захищають країну в зоні АТО.
Підприємства ДК "Укроборонпром" за короткий час відновили технологічний процес відновлення танків цього типу, які на той момент були вже зняті з озброєння і роками стояли під відкритим небом. В результаті, в кожній з п'яти бригад високомобільних десантних військ сформована танкова рота, на озброєнні якої перебувають Т-80.