Header Ads

 Борис Болотов

За скільки днів українські військові можуть звільнити Донбас — ІС ОПУБЛІКОВАНО ВІДЕО


Народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук заявив, що РФ і бойовики Донбасу бояться наступу української армії. Про це він повідомив в інтерв’ю «Апострофу». За словами нардепа, про це свідчить обладнання укріпрайонів у глибокому тилу незаконних збройних формувань, пише agrimpasa.com

«Ми бачимо й на практиці, що на тому ж Новоазовському напрямку ще рік тому були обладнані два повноцінних укріпрайони, тобто райони оборони. Ми бачимо, що такі ж райони оборони створюються у глибокому тилу, фактично, у бойовиків – район Макіївки, туди, на Шахтарськ, у Луганській області — південь Стаханова», — говорить Тимчук. 

 Як він сказав, бойовики побоюються, що українські війська «двома ударами» витіснять їх на територію Росії. «Вони тому й чіпляються, створюють цілі райони оборони саме через те, що дуже сильно бояться, що Збройні Сили України проведуть таку операцію і протягом, думаю, 5-6 днів вийдуть на кордон Російської Федерації», — сказав нардеп, додавши, що при оптимістичному сценарії це може статися ще швидше.

Також Тимчук зазначив, що бойовики не зможуть провести успішну наступальну операцію без допомоги російських кадрових військ. Він додав, що в зоні АТО українська армія має чисельну перевагу.

«Якщо говорити про баланс сил, то ЗСУ мають, я б сказав, надлишкові сили, навіть за тактичним нормативами – 1:3 оборонців проти наступаючої сторони. На стратегічному рівні співвідношення може бути навіть 1:1,5», — наголосив нардеп. Він вважає, що наступ української армії на Донбасі є питанням політичної волі, але, каже Тимчук, українська влада пов’язана в діях мінським процесом.