Header Ads

 Борис Болотов

Експерт назвав дві переможні умови у війні з Росією

Україна зможе перемогти російську армію за умов впровадження глибинних реформ в усіх сферах, забезпечення прав інвесторів (готових підтримати оборонні підприємства країни). Не менш важливе – осучаснення і зростання потужності сектору оборони.
Таку думку висловив військовий експерт Валентин Бадрак у коментарі для “Радіо Свобода“.
Пише 33seconds.com.ua
“Ми визначили кілька завдань: перше – сприяти ухваленню декількох найважливіших законів. Мова йде про закон про створення й виробництво військової техніки, закон про захист інвестицій або про державно-приватне партнерство; закон про військово-технічне співробітництво. Другий важливий елемент – розширення можливостей державно-приватного партнерства до створення спільних проектів державними підприємствами, де приватні оборонні підприємства зможуть брати участь у великих проектах, вкладати кошти з гарантією повернення цих інвестицій і бути повноцінним учасником процесу переозброєння Збройних сил України”, – повідомив він.
У той же час Бадрак стверджує, що Путін мріє перетворити окупований на сході регіон на свій важіль постійного впливу шляхом виборів, амністії та просування лояльних до Росії політиків в українську владу.
“Сьогодні ми спостерігаємо один із пікових моментів такого тиску. Однак якщо Україна вистоїть — маю на увазі, не піддасться на провокації і не піде шляхом “тихої капітуляції”, то можна буде сказати, що Україна відбулася як потужна європейська держава. І, до речі, у такому вигляді ми будемо дуже цікавими для НАТО”, – підкреслив військовий експерт.
Бадрак наголошує, що Російська Федерації станом на сьогодні безпрецедентно мілітаризувала Крим, тому питання широкомасштабного вторгнення в Україну є лише проблемою кількох годин.
“Крим мілітаризований безпрецедентно, більше, аніж за радянських часів. Деякі експерти вважають, що там уже є тактична ядерна зброя. Я ж обмежуся твердженням, що там є носії ядерної зброї. Але перекинути ядерну зброю до Криму — це справа лічених годин, і це може відбутися після повномасштабного вторгнення.
Однак військовий Крим спрямований не на Україну. Це — форпост Росії у боротьбі із Заходом. Наявністю мілітаризованого Криму з “Бастіонами” та ядерною зброєю Кремль сигналізує: “Ми будемо діяти з країнами колишнього СРСР так, як вважаємо за потрібне”. Звісно, що з Криму в разі великого наступу передбачається також атака. Це є один із п’яти небезпечних напрямків”, – додає військовий експерт.