Header Ads

 Борис Болотов

Про майбутню окупацію Криму і Донбасу було відомо ще 10 років тому, - колишній боєці "Дніпра-1"

Про це розповів Олександр Коба з Полтави. Він - колишній боєць "Дніпра-1", активіст місцевого і столичного майданів, передають Патріоти України.

"Я - націоналіст. З дитинства мав підсвідому тягу до української символіки, історії та архетипів. Тому в старших класах записався в молодіжну організацію націоналістів. Заслали мене козачком в місцевий промосковський рух. Кілька місяців діставав звідти інформацію. Був на марші з російськими триколорами. Зате знав всі точки, де вони збираються. Дані зливав СБУ. Тоді було кілька офісів сепаратистів в Полтаві. Там читали проросійські лекції. Вже тоді готувалися до окупації Криму і війни на сході України", - розповів Коба.

"В Полтаві вони хотіли зробити організацію, щоб вербувати в свої ряди молодь. Говорили про ДНР і ЛНР. Їхня діяльність прикривалася Московським патріархатом. В одній із церков був величезний цех сепарської літератури. Місцеві націоналісти вже тоді говорили про це публічно. Але у відповідь чули про братню любов".

В студентські роки чоловік створив націоналістичну організацію "Злам стереотипів". Під час Майдану нараховувала 400 учасників.