Header Ads

 Борис Болотов

У дружини є підстави звинувачувати, - Юрій Бутусов про зникнення полковника Нацгвардії у зоні АТО

Стали відомі подробиці бою в зоні АТО на Луганщині 3 червня, в якому зник підполковник Національної гвардії України, заступник командира окремого загону спеціального призначення "Вега" Олександр Бойко. Про них розповів український журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, група розвідників Бойка отримала завдання провести розвідку у смузі 24-ї механізованої бригади в районі Попасна, Катеринівка, Золоте.

Коли група зблизилася з позиціями противника, продовжує журналіст, вона піддалася вогневому нальоту. Підполковник Бойко, який рухався першим на чолі групи, отримав кілька поранень, бійці віднесли його в сторону, і повідомили, що від отриманих поранень Олександр загинув на місці. З командира зняли екіпіровку і зброю, однак саме тіло вирішили з собою не брати.

"На пошуки свого друга негайно вийшов з іншою групою інший заступник командира "Веги" - підполковник Владислав Аллеров (син командувача НГУ). Однак виявити в зазначеному місці тіло Бойко групі Аллерова не вдалося. Стало очевидно - або у визначенні місця залишення тіла сталася помилка, або Бойко не загинув, а після важких поранень зумів заповзти в якесь укриття ", - написав Бутусов.

Далі командування АТО запросило перемир'я в даному районі для пошуку офіцера. Російське командування заявило, що в результаті багатоденних пошуків підполковника не виявлено.
Незважаючи на відсутність розуміння обстановки, товариші по службі дружині підполковника повідомили, що він загинув в бою

"Минуло вже три тижні, доля Олександра невідома. Доказів, що він загинув в даний час немає. Поки немає підстав припустити, що Олександр знаходиться в руках російських спецслужб. Якби ворог захопив тіло загиблого, то як зазвичай постаралися б влаштувати спектакль, зіграти на публіку. Якби він був живий - аналогічно", - наголосив Бутусов.

На його думку, є вагомі підстави для звинувачень з боку дружини підполковника Бойко, яка заявляє про те, що бійці кинули тяжко пораненого командира, тому в ситуації повинна детально розібратися військова прокуратура.

Нагадаємо, раніше дружина зниклого на передовій в зоні АТО підполковника Олександра Бойко заявила, що її чоловік був серйозно поранений в ході бойового зіткнення з бойовиками, але був кинутий товаришами по службі на полі бою.