Header Ads

 Борис Болотов

ВАЖЛИВО! Польський парламент прийняв шокуючий закон щодо українських заробітчан. Тепер все зміниться

Сейм Польщі у четвер, 22 червня, прийняв новий законопроект про популяризацію працевлаштування та установ ринку праці, що передбачає нові правила прийняття іноземців на сезонну роботу в Польщі. Змінами передбачено, зокрема, введення оплати (30 злотих) за реєстрацію заяви роботодавця про намір найняти на роботу іноземця, передає Корупція.Інфо
 
Пропоновані в законі рішення стосуються іноземців, які виконують довгострокову роботу в Польщі. Йдеться про громадян Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, України та Росії, які зможуть користуватися спрощеною процедурою доступу до ринку праці.
Згідно зі змінами до закону, крім дозволів на роботу, які видає воєвода на період до трьох років, введено дозвіл на сезонну роботу, яка буде видавати староста (на період восьми місяців протягом календарного року).
Пропоновані положення передбачають створення реєстру праці іноземців, що містить інформацію про класичні дозволи на роботу, дозволи на сезонну роботу, заяви, що становлять з метою внесення запису до реєстру і інформацію старости про відсутність можливості задоволення кадрових потреб на місцевому ринку праці. Законом також передбачено внесення платежу (30 злотих) за реєстрацію заяви роботодавця про намір працевлаштування іноземців.
«Це зменшить зловживання і забезпечить фінансові надходження, які будуть використані старостами для виконання цього завдання. Це дозволить більш ефективно обслуговувати зацікавлених осіб повітовими управліннями праці. Планується, що платіж, зазначений у розпорядженні, буде невеликим і складе 30 злотих», – наголошується в обґрунтуванні до вирішення.
Відповідно до закону, заяву можуть не зареєструвати, якщо управління визнає, що воно було складено в корисливих цілях або буде використане іноземцем для інших цілей, ніж виконання роботи для даного суб’єкта.