Header Ads

 Борис Болотов

У Коломиї під тиском громадян зачинили та опечатали церкву Московського патріархату (фотофакти)

З ініціативи громадських активістів у Коломиї від міської ратуші до символічної Могили борцям за незалежність України пройшла велелюдна хода, в якій взяли участь представники різних політичних партій та громадських організацій, духовенство УГКЦ, представники депутатського корпусу та виконавчих структур. Про це повідомляє прес-служба Коломийської міської ради, передають Патріоти України з посиланням на місцеве видання Курс.
Після панахиди представники духовенства увійшли до церкви Благовіщення, де після нетривалих перемовин з правлячим парохом здійснили богослужіння. Слід нагадати, що у храмі здійснює богослужіння громада УПЦ (Московського патріархату).
"В країні війна, а московський патріархат керується ідеями загарбника, тому ми не хочемо, щоб коломийська святиня мала якийсь зв'язок із окупантами!" – обурювалася громада міста.

Коли у церкві закінчилась вечірня і парафіяни розійшлись, вхід до храму опечатали. Планується створити робочу групу у складі представників усіх парафій міста та району.
"Без конфліктів, криків й сутичок коломияни звернулися до вірян і наставників церкви з єдиним: дозволити всім містянам відвідувати церкву, адже наразі багатьох патріотів зупиняє підпорядкованість Благовіщенської церкви московському патріархату", – йдеться у повідомленні міськради.
Щоб уникнути конфліктів, представники влади, громадських активістів, священнослужителів різних конфесій та силових структур провели тривалі консультації, внаслідок яких було прийняте таке рішення:
- будь-які богослужіння в церкві тимчасово припинити;
- створити робочу групу з представників різних конфесій, влади, представників депутатського корпусу, які вже у вівторок повинні провести першу зустріч з метою віднайдення шляхів виходу з цієї ситуації.
"Таким чином Коломия вкотре показала свою цивілізованість: без криків та сутичок, без силового протистояння складне питання розв'язане", – повідомляє прес-служба.
Раніше питання патріархальної приналежності Благовіщенської церкви порушив атовець Василь Кузьмин, його підтримали депутати Коломийської міської ради на травневій сесії.