Header Ads

 Борис Болотов

Переселенка відкрила свою компанію у столиці України


Переселенка Світлана Олєйнікова заснувала у Києві компанію з надання консалтингових послуг - "Synergy Development Consulting".

Організація допомагає розвивати бізнес, громадські організації, співпрацює з державними структурами. Світлана обрала декілька напрямків роботи: розробка стратегії, проектний менеджмент, маркетингові дослідження, фандрейзинг та пошук інвестицій. По кожній з тем в організації проводять тренінги та консультації. 

Про це вона розповіла Gazeta.ua.Пише vectornews.net

Світлана Олєйнікова три роки тому з одним паспортом та двома дітьми приїхала до Києва. Виїхати жінку змусили погрози через організацію проукраїнських мітингів у Чистяково Донецької області та громадську діяльність.

"Перша моя робота в Києві була пов'язана з переселенцями. Я працювала спеціалістом з розвитку громад в громадській організації "КримСОС". Два роки я жила цією роботою, часто залишалась допізна. В якийсь момент вирішила, що хочу працювати на себе. 



З'явилось бажання створити власний бізнес", – розповідає Світлана.

Із реєстрацією організації допоміг знайомий юрист. В оренду офісу з технікою разом із з партнером вклала власні кошти. Найняла одну людину в штат. Для розробки сайту та дизайну залучала фрилансерів. Зараз 15 експертів працюють проектно та під запити клієнтів.

"З кожним клієнтом починаємо працювати по розробці стратегії організації. Спочатку компанія повинна визначитись з місією, цінностями, цілями, – розповідає Світлана, – Вартість послуг в компанії не фіксована. Для громадського сектору частину послуг надаємо безкоштовно, для бізнесу вартість розробки стратегії стартує від 12 тисяч гривень".

За словами Світлани, клієнтів для Synergy Development Consulting спеціально не шукають. Роблять акцент на тендерах від місцевих та міжнародних організацій, проводять освітні заходи для підприємців.

"На Facebook-сторінці компанії менше пишемо про себе та більше про практичні речі, що інші можуть використовувати щодня. 



Наприклад, поради від експертів, корисна література, приклади соціального підприємництва в Україні, можливості для вдосконалення. Найбільше читачам та друзям сподобалась стаття про критичне мислення", – додає Світлана.

У планах компанії відкриття офісу в Європі та надалі усіляко збільшувати соціальний вплив бізнесу в Україні.



"Я зрозуміла, що не зможу займатись виключно бізнесом заради грошей. Synergy Development Consulting – соціальна компанія, 10 % від прибутку віддаємо на розвиток двох громадських організацій. 


Вважаю, якщо підприємець буде фінансувати проекти розвитку міста чи проводити соціальні заходи, бізнес буде мати значно більше конкурентних переваг та підтримку", – коментує Світлана.