Header Ads

 Борис Болотов

Народні депутати від Самопомочі припинили голодування під АП

Народні депутати від партії Об’єднання Самопоміч Олег Березюк та Тарас Пастух вирішили припинити голодування біля Адміністрації президента.
Про це вони повідомили журналістів під час брифінгу біля АП у суботу, 24 червня.Пише nv.ua
"Протягом шести днів тут я почувався значно кориснішим, ніж 2,5 роки у парламенті. Але мені дуже жаль, що ці шість днів я тут пробув, бо мені хочеться жити і працювати у державі, яка цінує людину, мені хочеться жити у державі, яка має інституції… Тому ми з Тарасом подумали, порадились з друзями… Тут, за великим рахунком, нема до кого говорити. Дякуємо вам, ми вирішили, що сьогодні з Тарасом закінчуємо цей непростий шлях і починаємо шлях до своїх домівок", - сказав Березюк.
"Ми будемо більше потрібні Львову, який завтра збирається на віче. Бо Львів сьогодні має сказати своє слово. Тут, по великому рахунку, нема до кого говорити", – додав він.
За словами голови партії Андрія Садового, віче розпочнеться о 14:00 в неділю на Площі Ринок.
Садовий також подякував Березюку, Пастуху і Сироїд за їх "мужній вчинок".
"Владі не вдалося нас нагнути, ми вистояли", – заявив Садовий.
Раніше повідомлялося, що віце-спікера парламенту Оксану Сироїд, яка п’ять днів голодувала під будівлею Адміністрації Президента, госпіталізували сьогодні близько 10:30.
Оксана Сироїд оголосила голодування слідом за лідером парламентської фракції Самопоміч Олегом Березюком.
Нагадаємо, 19 червня народний депутат Олег Березюк оголосив голодування на знак підтримки жителів Львова під час кризи з вивезенням сміття з міста.
Колапс системи утилізації сміття у Львові стався після пожежі на звалищі в селі Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області. 30 травня 2016 року приблизно о 15:30 на звалищі сталося обвалення сміття. Під завалами загинули троє пожежників і один комунальник.
Пізніше влада Львова була змушена вивозити сміття на полігони в інших областях України, що викликало опір як з боку місцевої влади, так і на державному рівні.