Header Ads

 Борис Болотов

Яким буде курс долара до 21 липня – прогноз Atlant Finance

Тиждень на міжбанківському валютному ринку минув досить спокійно, гривня була стабільною в рамках прогнозованого коридору.
Сьогодні математично обґрунтованим курсом гривні, за розрахунками експертів, має стати діапазон 25,0-26,0 грн/$.
Наступного тижня очікуємо гривню в коридорі 25,8-26,3 грн/$ як на міжбанківському, так і на готівковому ринках.
У понеділок покупці не поспішали купувати і курс гривні впритул наблизився до рівня 26 грн за один американський долар. НБУ на ринок не виходив, дозволивши останньому самому знайти рівновагу.
Вже у вівторок гривні вдалося підсилитися і закріпитися нижче психологічної позначки в 26 грн за долар. За інформацією учасників торгів, НБУ після обіду почав купувати долари по курсу 25,95 грн, використовуючи метод кращого курсу. Ці дії не сильно заспокоїли ринок, і гривня продовжила зміцнюватися.
У середу долар продовжив здавати свої позиції,наближаючись до рівня 25,9 грн за один американський долар. НБУ не втручався в торги, дозволивши учасникам ринку самим визначити справедливий курс долара.
У четвер долар виріс до 26 грн. Причиною зростання котирувань стала активна скупка валюти імпортерами. При цьому, повернення долара до позначки в 26 грн не проходило в форматі ажіотажного зростання, а скоріше - в режимі корекції. На тлі поступового зростання попиту - експортери дочекалися максимальних котирувань і вийшли на ринок з необхідним обсягом продажів, вирівнявши ситуацію на міжбанку. НБУ на ринок з аукціоном з продажу валюти не виходив.