Header Ads

 Борис Болотов

7 натуральних засобів проти укусів комарів

Якщо вас покусали комарі в зовсім невдалий момент, – не панікуйте. Навіть найпростіші підручні засоби можна використати в якості протизапальних ліків.
В Ivona розповіли, які продукти та інші побутові речі можуть зняти припухлість і свербіж після укусів комарів.Ефірна олія котячої м'яти (валеріани)
Ефірна олія валеріани
Відмінним засобом при укусах цих комах вважається олія котячої м'яти (валеріани). Вона має протизапальні властивості і ефективно бореться з набряками і свербінням. Замість нього можна використовувати також олію чайного дерева.
Сода
Щоб вгамувати свербіж за допомогою соди, змішайте її з водою, нанесіть на бинт або марлю і прикладіть до місця укусу, або ж просто змащуйте цією сумішшю уражені ділянки.
Як не дивно, але до місця укусу також можна прикласти звичайний лід, який діє як місцева анестезія і знімає припухлість.Лід
Оцет
Оцет

Розведіть 9% оцет з водою у співвідношенні 1:3 і протирайте цією сумішшю укуси комарів.
Алое
Кашка з алое використовується в якості ліків для уражених ділянок шкіри не тільки при укусах комах, але і при вугровій висипці, синцях і сонячних опіках.Мед
Мед
Це природний антибіотик, який добре загоює ранки від розчесаних укусів комарів.
Базилік
Залийте окропом висушене листя базиліка і дайте їм настоятися. Потім намочіть ватний спонж або шматочок марлі цією настійкою і прикладіть до місця укусу. Ви відразу відчуєте, як свербіж почне зменшуватися.