Header Ads

 Борис Болотов

Крим визнали українським на Кремль ТБ

У ефірі одного з російських пропагандистських телеканалів пролунало твердження, що Донбас і Крим є етнічно українськими територіями.
Таку думку висловив професор Вищої школи економіки, член ради при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства та прав людини Ілля Шаблинський.Пише 24tv.ua
За його словами, Росія окупувала сьому частину території України та утримує за рахунок свого державного бюджету Донбас і Крим, виснажуючи ресурси країни.
Крім того, Шаблинський додав, що Мінські домовленості були символічним актом, який оформив заморозку ситуації на Донбасі.Наше керівництво відокремило від України сьому частину її території. Сьому частину! І приєднало до себе. Крим і шматок Донбасу. Ви вважаєте, що це нормально та добре, а також піде нам на користь? Я вважаю, що нічого хорошого для нашої країни не буде. Перспективи тут хорошої немає. Нам доведеться за це платити. Ми вже за це платимо, крім депутатів Держдуми,
– зауважив науковець.

На думку професора, така ситуація негативно позначиться як на самому Донбасі, так і на Росії.
"І нічого хорошого. Це може тягнутися п'ять, десять років. Ми будемо бідніти", – підкреслив член ради при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства та прав людини.
Також вчений закликав віддати Крим Україні.
"Це її (України – "24") територія!", - наголосив Шаблинський.