Header Ads

 Борис Болотов

"Нестерпна задуха". "Ранній Шанхай, а не Європа": Як міністр інфраструктури України у плацкарті катався (фото)

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ніч на 27 липня проїхався в плацкартному вагоні поїзда з Києва до Дніпра.
Про свої враження він написав у Facebook.
За його словами, це була раптова перевірка.
"Спеціально взяв плацкарт і, як завжди, без попередження. Як на мене, хороша ідея, щоб чиновники їздили плацкартом, тоді реформи підуть швидше", - зазначив він.
Міністр підкреслив, що з мінусів - це волога білизна і нестерпна задуха на початку подорожі. Однак потім, за його словами, включили кондиціонери і стало краще.

Він також залишився незадоволений вокзалами та досить дивно висловився про Польщу - ніби вона не європейська країна.

"На жаль, на вокзалах далі безлад, який нагадує раннє Шанхай, а не Європу або хоча б Польщу", - наголошується в його Facebook.

"Подорож до Дніпра і області розпочали вчора з Київ-Пасажирського.Спеціально взяв плацкарт і, традиційно, без попередження (Volodymyr Boiko - я завжди тримаю своє слово!Наступного разу поїдемо плацкартом із новим очільником УЗ, аби дискусія була не скільки мільйонів зарплати він має отримати, а який сервіс отримують пасажири залізниці!)",- пише Омелян

"Як на мене, добра ідея, щоб чиновники їздили плацкартом, тоді реформи підуть швидше.", - заявив Омелян.

"Вагони оглянув усі. Після ремонту, чисті. 
З мінусів - волога білизна і нестерпна задуха на початку подорожі. Зате потім кондиціонери працювали, половина туалетів - навіть вакуумні. Шкода, що історії, як ми будемо подавати на перон охолоджені вагони влітку і теплі - взимку, так і залишилися казками. 
На жаль, на вокзалах далі безлад, який нагадує ранній Шанхай, а не Європу чи хоча б Польщу.
Згадав із вдячністю вчорашню зустріч і довгу розмову із Юрієм Луценком. Окрім того, що домовилися спільно з ГПУ навести порядок на УЗ, Генеральний прокурор повідомив про заплановані конфіскації додаткових коштів банди Януковича. Будемо разом добиватися, щоб частину з них віддали на оновлення рухомого пасажирського складу Укрзалізниці. Українці заслуговують на поїздки в сучасних комфортних умовах!
А сьогодні весь день на Дніпрівщині .
Перевіримо наочно, як ремонтується одна із найкращих областей України під егідою команди Резніченка.", - написав міністр.
Омелян виклав фото своєї подорожі.