Header Ads

 Борис Болотов

Унікальні міста, до яких ще не дісталася туристична лихоманка

Якщо говорити про десять найпопулярніших міст для туристів, то на думку спадають такі назви як Париж, Лондон, Берлін. Столиці західноєвропейських країн давно зарекомендували себе як місця з високою якістю сервісу і цілим пакетом пам’яток на будь-який смак. Єдиний мінус – це скупчення великої кількості людей. Але в Європі є інші не менш цікаві та яскраві місця. Ці перспективні та незвичайні місця vsviti пропонує вашій увазі.
10. Сент-Айвс, Англія
Типове для узбережжя Великобританії місто Сент-Айвс, розташоване в графстві Корнуолл, відоме своєю красою і незвичністю. На вулицях містечка можна побачити безліч унікальних магазинчиків, кафе, які пропонують відвідувачам домашню випічку і англійський чай. Варто прогулятися барвистою і спокійною набережною. Якщо цікавить мистецтво, то можна відвідати виставку в галереї Тейта, або невелику галерею, де представлені роботи місцевих художників. А ще обов`язково потрібно купити квиток у відомий у всьому світі театр під відкритим небом, «Мінак».
9. Гданськ, Польща
Поїздка в Європу не може бути повною без відвідування пам’яток і милування пейзажами Польщі. Хоча Краків і Варшава відомі своїми культурною та історичною спадщиною, Гданськ їм не поступається ні в чому. Обов’язково потрібно прогулятися по вулиці торговців, милуючись традиційною польською архітектурою, пообідати біля фонтану Нептуна. Увечері знайти час для відвідин місцевих барів і ресторанів і спробувати класичне польське пиво і місцеву кухню.
8. Зальцбург, Австрія
Австрія відома своїми художниками і музикантами, а Зальцбург є цьому підтвердженням. Зробіть собі приємність і відвідайте оперу в Grosses Festspeilhaus або місце, де народився Моцарт. Приїхавши в Зальцбург, обов’язково слід подивитися на абатство Святого Петра, де знаходиться красиве місцеве кладовище. Не можна пропустити можливість відвідати найстаріший ресторан в Європі, St. Peterskeller, щоб спробувати місцевий делікатес, Зальцбурзький нокерль. Влітку є можливість відвідати відомий фестиваль, де представлені різні форми і види мистецтва, включно із виконанням творів Моцарта.
7. Ротенбург, Німеччина
Ротенбург красивий у будь-яку пору року, і гарніший за будь-яке інше місто в Німеччині, але особливо цікаво відвідати його взимку, коли вся країна оживає в передчутті Різдва. На щастя, в Ротенберзі можна придбати різдвяні подарунки протягом усього року. У листопаді це середньовічне місто особливо гарне, коли на вулицях, у вікнах будинків і у вітринах починають виставляти ялинки з мерехтливими гірляндами. А ще неодмінно потрібно спробувати місцевий делікатес – пряник і німецьке пиво.
6. Любляна, Словенія
Любляна є одним з найкрасивіших міст Європи. Під час свого першого візиту вам потрібно пообідати в Neboticnik, найвідомішому в місті хмарочосі і насолодитися прекрасним видом на місто на заході сонця. Ще один хороший спосіб подивитися Любляну – вирушити в подорож по річці Любляниці. Любляна вважається центром словенської культури, тут знаходиться Національний музей, Національна галерея і Музей сучасного мистецтва.
5. Копенгаген, Данія
Хоча Копенгаген – не найдешевший місто Європи, але дуже популярне серед туристів. Обов`язково відвідайте замок Розенборг, датчани дуже пишаються своєю королівською родиною. Любителям активного відпочинку необхідно вирушити в парк розваг «Тіволі». У Копенгагені багате нічне життя. Варто відвідати нічний клуб «Джейн», або послухати живу музику в приголомшливій бібліотеці «Чорний діамант».
4. Дубровник, Хорватія
Прихильникам пляжного відпочинку підходить Дубровник зі своїми красивими пляжами. Займаємо найближчий до моря лежак, замовляємо коктейль і загоряємо весь день на піщаному пляжі. Якщо потрібно місце спокійніше, то замовляємо човен і вирушаємо на острів Колочеп. Не можна пропустити прогулянку по старій частині міста, подивитися на відому вулицю Страдун і розвалини стін Дубровника.
3. Будапешт, Угорщина
Якщо бюджет обмежений, то і такому красивому місту, як Будапешт, є що запропонувати в обох своїх частинах. Буда – це комерційний центр столиці з безліччю магазинів і нічних клубів, Пешт – центр столичної культури та історії. Сідайте в метро і вирушайте в купальні Сечені, спа центр з теплими термальними водами, де жителі міста відпочивають від буднів і активного нічного життя. У суботу тут запропонують взяти участь у спа-вечірці “Sparties”. Любителям нічних клубів Будапешт теж дещо запропонує. Як мінімум, треба дослідити Ruin Bars.
2. Манчестер, Англія
Манчестер, північна столиця Англії – місце народження таких відомих музичних колективів, як «Oasis», «The Smiths» і «The 1975». Музика в Манчестері звучить по-особливому, і кожен відвідувач будь-якого нічного клубу або бару зможе знайти щось до душі. У Манчестері можна спробувати все, починаючи від найкращих у Великобританії бургерів до традиційних турецьких страв. Якщо доведеться побувати в Манчестері, то обов’язково потрібно вирушити за покупками в торговий центр Trafford. А якщо більше цікавить культура, то варто відвідати Імперський військовий музей та Національний музей футболу. Все залежить від ваших інтересів.
1. Рейк’явік, Ісландія
Рейк’явік стає «гарячою точкою» особливо в грудні. Вся справа в північному сяйві – найдивовижнішому явищі в світі. Геотермальне джерело Blue Lagoon є одним з 25 чудес Планети. Тут можна провести цілий день і позбутися всіх стресів і тривог. Також можна прогулятися по центру міста і помилуватися місцевою архітектурою, особливу увагу слід приділити Hallgrimskirkja, найдивнішій церкві в Європі, якщо не в усьому світі. У Рейк’явіку насичене нічне життя. Обов’язково потрібно відвідати нічний клуб з цікавою назвою, «Маленьке жовте курча».
Фото: vsviti