Header Ads

 Борис Болотов

Жоден військовий наступ Росії на Україну неможливий, бо він зупиняється одним дзвінком, - військовий експерт

Спроба повномасштабного наступу Росії на Україну буде зупинена "одним дзвінком"; задача військового керівництва країни полягає в тому, щоб українська армія була здатна стримувати агресію противника протягом декількох годин - до цього дзвінка. Таку думку Обозревателювисловив директор інформаційно-аналітичного центру "Перспектива", військовий експерт Павло Рудяков, передають Патріоти України.
"Жодний військовий наступ Росії на нас неможливий, тому що будь-який наступ зупиняється одним дзвінком з відповідного міста за океаном або від якогось високого європейського чиновника. Так свого часу було в Югославії. Військові операції зараз відбуваються по-іншому. Крім того, у Росії немає грошей на великомасштабну військову операцію - вони вже й самі це визнають", - зауважив експерт.
На його думку, будь-які переміщення військ сусідньої держави "біля кордонів і на території" України повинні відслідковуватися і аналізуватися відповідними підрозділами та відомствами, насамперед, Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.
"Якщо на професійному рівні буде зроблено висновок про те, що можливий якийсь наступ або загострення на нашій території або на нашому кордоні, першочерговий обов'язок Міністерства оборони, Генерального штабу ЗСУ - "зосереджувати сили, здатні, щонайменше, зупинити цей наступ до дзвінка".
"Якщо дзвінок відбудеться за 2 години після вторгнення, або, якщо в США в цей час ніч, то за 4 години, то за цих 4 години противник не повинен опинитися десь на межі Кіровоградської та Черкаської областей. Він повинен бути зупинений", - підкреслив Рудяков.
Одночасно в разі підтвердження реальної небезпеки повномасштабного вторгнення слід здійснити низку дипломатичних кроків по лінії Міністерства закордонних справ, яке має поінформувати західних партнерів України про ситуацію, що склалася, - додав експерт.