Header Ads

 Борис Болотов

Турчинов пропонує підняти зарплати військовим до стандартів НАТО

Таку думку висловив секретар РНБО Олександр Турчинов, зазначивши - військовий не може отримувати менше державного службовця, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу РНБО.
«Грошове забезпечення військовослужбовців має бути орієнтиром для зарплати на державній службі. Причому з урахуванням всіх неконтрольованих сьогодні в держорганах преміальних винагород. Отже, якщо виникає бажання збільшувати зарплату чиновникам, це повинно відбуватися тільки після її пріоритетного збільшення для військовослужбовців», - заявив Турчинов.
За його словами, структура грошового забезпечення українського військовослужбовця повинна відповідати стандартам НАТО, не менше 70-80% - посадовий оклад і доплата за військове звання. В Україні зараз цей показник становить 10-15%.
«Сьогодні гідне грошове забезпечення солдат і офіцерів - питання професіоналізму та боєздатності наших Збройних Сил України та інших військових формувань. Це питання надійності нашої оборони, в кінці кінців, це питання національної безпеки», - зазначив Турчинов.
Секретар РНБО повідомив, що відповідні пропозиції щодо формування оборонного бюджету надіслав до Кабміну, а незгодні з таким підходом чиновники можуть обгрунтувати свою позицію у фронтовому окопі.