Header Ads

 Борис Болотов

Польська комісія озвучила шокуючий результат розслідування катастрофи під Смоленськом

У Польщі комісія, що займається розслідуванням страшної трагедії під Смоленськом, оприлюднила шокуючі висновки за результатами проведеної експертизи. Справа в тому, що експертами були виявлені сліди вибуху на лівому крилі літака, в якому в 2010 році загинула польська політична еліта, включаючи президента Польщі Леха Качинського. Таку заяву сьогодні, 9 серпня, зробила прес-секретар комісії березня Пальонек. Новину передають Патріоти України, посилаючись на зарубіжні ЗМІ.

Комісія зробила висновок і вказала, що ліве крило ТУ-154 М було зруйновано не через зіткнення з березою на ділянці Бодина. Як з'ясувалося, руйнування крила авіалайнера почалося перед зіткненням із деревом. Свідченням цього стали осколки, що лежать на кілька десятків метрів раніше. Так, перший з осколків був виявлений в 45 метрах перед деревом.

Також було виявлено, що велика кількість руйнувань лівого крила лайнера носять сліди вибуху. У 2010-11 рр. розслідуванням Смоленської трагедії займалася Комісія з розслідування Авіаційних Подій, де головою був тодішній глава МВС Єжи Міллер.

В опублікованому в липні 2011 р звіті комісії, Міллер повідомляв, що причиною авіакатастрофи був спуск нижче мінімальної висоти спуску. Внаслідок цього, літак зіткнувся з деревами, що призвело до поступового руйнування конструкції машини. Члени комісії звертали увагу, що ані реєстратори звуку, ані параметри польоту тези про вибух на борту літака не підтвердили.