Header Ads

 Борис Болотов

Для чого насправді Путін заговорив про миротворців на Донбасі, – версія російського політолога

Про це заявив російський політолог та публіцист Андрій Піонтковський у матеріалі для видання "Новое время".
"Москва відмовляється від свого вже не реалістичного плану заштовхнути так зване "Л/ДНР" в Україну, щоб легалізувати місцевих бандитів і зробити їх політичними діячами країни – те, що нав'язувалося Києву останні два роки. Навпаки, тепер вона готова вести курс на заморожування конфлікту: миротворці на лінії розмежування, фактична, а може навіть формальна, анексія території", – пояснив публіцист.
Щоправда з огляду на сьогоднішню позицію США щодо українського питання, додає Піонтковський, Радбез наврят чи готовий на це погодитися.
При цьому він застерігає, що таким чином Путін може "грати на різних дошках" і насправді він готується до загострення ситуації на Сході України.
"Не для того, щоб дійти до Києва або навіть Маріуполя. А щоб натиснути на Захід, полякати його трошки, щоб схилити його до більш сприятливих для себе умов врегулювання – до того ж заморожування на користь Росії. Такі ігри виключити не можна, вони дуже ймовірні, особливо в світлі маневрів "Захід-2017", – додав Піонтковський.
Джерело