Header Ads

 Борис Болотов

США показали, як розправляться з військовою загрозою божевільного Кима (відео)

Експерти впливового американського аналітичного центру CSIS, який вважається світовим лідером у області аналізу політики безпеки, візуалізували можливі варіанти нейтралізації північнокорейських ракет у разі їх запуску у напрямку американської території Гуам, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Голос Америки".

«Якщо США визнають ракети потенційною загрозою, ми можемо спробувати збити їх, використовуючи різні перехоплювачі ракет. Наприклад, ракета-перехоплювач морського пуску SM-3, або за допомогою наземної батареї THAAD, розміщеної на острові Гуам. Також може бути використано поєднання цих двох систем. Обидві системи прекрасно показали себе у ході випробувань, але жодна з них не використовувалася проти реальних балістичних ракет, випущених ворогом», - розповідає Том Карако, директор проектів захисту від ракетної загрози у CSIS.

«Вся ситуація буде розгортатися протягом порівняно короткого відрізка часу. Тому у КНДР заявили, що ракеті знадобиться 17 хвилин, щоб досягти території Гуам. На думку інших, час може вимірюватися 14-ю хвилинами. Це буде залежати від специфічної траєкторії ракети», - заявив Тодд Харрісон, директор проектів аерокосмічної безпеки у CSIS.