Header Ads

 Борис Болотов

Західні ЗМІ попередили, що Керченський міст може впасти

Керченський міст, який має з'єднати Росію з окупованим Кримським півостровом, у майбутньому може впасти. Інженери пояснюють таку загрозу тим, що будується він у неправильному місці і неправильним способом. 
Про це йдеться у статті американського видання Business Insider. Новину передає «Преса України».

Як зазначається, у будівництві Керченського мосту, на яке Росія тратить, за різними оцінками, від 3,2 до 4,3 млрд доларів, уже помітні певні невдачі. Мова йде, зокрема, про затримку проекту через несприятливі погодні умови, у тому числі шторми у червні. Тоді кораблі змушені були залишатися у портах, а робітники відволікалися від своїх завдань.
Видання також пише, посилаючись на твердження інженерів, що сама конструкція мосту є проблемною, до того ж обране для будівництва місце не є вдалим. Спеціалісти пояснюють, що міст буде чутливим до деяких природних явищ, зокрема до діяльності грязьових вулканів та землетрусів.
Крім того, Business Insider дізнався про скарги працівників, задіяних на будівництві. Людям нібито обіцяли платити по 80 доларів за день, а також забезпечити  проживання та харчування, однак витрати на житло та їжу їм вирахували з зарплати. Від джерел стало також відомо, що працівників, які робили перерви, згодом звільнили та відправили додому, не заплативши за роботу.
Окупанти показали нові кадри з будівництва Керченського мосту: