Header Ads

 Борис Болотов

Путіна відділяють від в'язниці п'ять кроків України

Україна цілком здатна позбутись російського президента Володимира Путна і відправити його за ґрати. Для цього їй необхідно зробити п'ять основних кроків, які допоможуть надовго забути про очільника Кремля.
Про це пише znaj.ua


Таку точку зору висловив заступник голови Спілки офіцерів України Григорій Омельченко, додавши, що господар Кремля має відповісти за все зло, вчинене в Україні.

Крок перший: необхідно внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про злочини проти миру, безпеки людства, міжнародного правопорядку та розв'язання агресивної війни проти України, вчинені президентом В. Путіним, прем'єр-міністром Д. Медведєвим. 

Крок другий: варто оголосити президента РФ Путіна і прем'єр-міністра РФ Медведєва у державний розшук, повідомити їм у встановлений законом спосіб підозру у вчиненні злочинів та звернутись до суду для отримання дозволу на затримання і арешт Путіна і Медведєва. 

Крок третій: згідно з наявними процедурами, офіційно звернутися до країн-учасниць Римського статуту Міжнародного кримінального суду з клопотанням ініціювати позов про кримінальне переслідування президента В. Путіна, прем'єр-міністра Д. Медведєва та вищого політичного і військового керівництва РФ.

Крок четвертий: дати правову оцінку діям В. Путіна за завдавання значної шкоди економічній та національній безпеці України у зв'язку з підписанням газової угоди у січні 2009 року. 

Крок п'ятий: дати правову оцінку діям колишніх генпрокурорів України Махніцького, Яреми і Шокіна, які мають ознаки службових злочинів, і розглянути питання про притягнення їх до кримінальної відповідальності.

На думку Олельченка, ці кроки мають "допомогти Генпрокурору Юрію Луценку в проведенні об'єктивного досудового слідства і притягненні до кримінальної відповідальності президента В. Путіна і прем'єр-міністра Д. Медведєва як організаторів вчинення злочинів проти миру, безпеки людства, міжнародного правопорядку та розв'язання агресивної війни проти України ", - пише експерт у статті для видання "Україна молода".