Header Ads

 Борис Болотов

"– А чей это у Вас дом? – Жены, – А машина? – Бабушки... ", - український прокурор весело звітує про щасливе буття (відео)


Прокурором, знятим на відео за кермом автомобіля Toyota вартістю близько 1 мільйона гривень, який не вказав наявність цієї машини в своїй декларації про доходи, і прославився мемом "бабушкин прокурор" виявився прокурор відділу нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності, досудового розслідування і підтримки держобвинувачення управління нагляду за дотриманням законів органами фіскальної служби Департаменту нагляду в кримінальному провадженні ГПУ Олександр Амплеєв. Про це йдеться в тізері сюжету, розміщеного на Fb-сторінці проекту "Схеми", передають Патріоти України.

Журналісти уточнюють, що декларація про доходи Амплеева за 2015 рік сповнена прочерків - якщо вірити задекларованим даним, у прокурора немає ні квартири, ні будинку, ні власного авто, а офіційний дохід за минулий становить 253,8 тисяч гривень, а з членів сім'ї вказані син і дочка.
Аналогічна тенденція і в декларації Амплеева за 2013 рік, коли він працював начальником відділу правозахисної діяльності в екологічній сфері управління захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави Головного управління захисту прав і свобод громадян, інтересів держави, протидії кррупціі і злочинності у сфері транспорту ГПУ. Прокурор вказав, що офіційно заробив тоді 248,3 тисячі гривень, в поданих ним документах також фігурують діти. Якогось рухомого або нерухомого майна, а також вкладів у банках прокурор не показував.
Втім, журналісти за допомогою витягів з Реєстру майнових прав, виявили наявність у членів сім'ї прокурора предметів розкоші. Так, на його бабусю записаний автомобіль Toyota, хоча за кермом катається саме Амплеев.

Крім того, представники ЗМІ зняли розкішний маєток державного службовця, оформлений на його дружину.



Прокурор стверджує, що його з року в рік "гола декларація" - наслідок особливостей його сімейного життя. Амплеев заявив, що кілька років тому розлучився з своєю дружиною, але в червні 2016 року вони знову зареєстрували свої стосунки.
Будь-яку причетність і власний фінансовий внесок в походження коштів на покупку будинку і присадибної ділянки він заперечує. "Будинок дружини, я асболютно не маю до нього ніякого відношення", - підкреслив слуга народу.