Header Ads

 Борис Болотов

"Я на власні очі бачила, як зброя йде з Росії"

У столиці Фінляндії Гельсінкі презентували нову книгу про Євромайдан і війну в Україні. Про це пише Slavpeople, зазначають Патріоти України.
Книга носить назву "Очевидці. Битва за Україну" і складається з двох частин. Перша описує передісторію і події Євромайдану (автор - фінський дослідник Тімо Гелленберг), а друга книга присвячена війні на сході України і описана журналісткою популярної фінської газети Iltalehti Ніною Лейнонен.

"У цій книзі немає ні політики, ні геополітики. Ми описуємо те, що бачили на власні очі. Це певною мірою щоденник", - розповіла Лейнонен.
Журналістка почала свою роботу над темою конфлікту на Донбасі в березні 2014 року. Вона постійно їздила у відрядження на схід, а деякий час навіть жила в Києві і була волонтером у військовому госпіталі.
"Те, що відбувається на сході вашої країни - не громадянський конфлікт. Я на власні очі в листопаді 2014 року бачила, як зброя йде з Росії. Але в цій книзі ми не робимо ніяких висновків. Ми описуємо події, подаємо деталі. А читачі вже самі можуть зробити висновки", - додала Лейнонен.
Автори ілюстрували книгу власними фотографіями. Ілюстративний ряд видання представлено документальними фотографіями авторів.
Слід зазначити, що на презентації книги був присутній посол України Андрій Олефіров. Тираж "Свідків" становить 2000 примірників. Зараз тривають переговори з перекладу книги на українську мову.