Header Ads

 Борис Болотов

Слідча комісія дійшла до висновку, що MH17 збили з території бойовиків, – The Guardian

Міжнародна слідча комісія, ймовірно, назве місце, звідки було випущено ракету «Бук», що збила Boeing рейсу MH17, територію, підконтрольну бойовикам. Про це пише The Guardian з посиланням на дипломатичні джерела.
Пише zaxid.net


За їхніми даними, слідчі по картах Google вкажуть точне розташування ракети «Бук» - територія, недалеко від населеного пункту Сніжне Донецької області, підконтрольного сепаратистам. Ракету на Донбас доставили з 53-ї зенітної ракетної бригади, що базується в російському місті Курськ.

Водночас, голландська газета De Telegraaf пише, що міжнародна група по розслідуванню катастрофи літака МН17 провела у Фінляндії секретний ракетний експеримент, метою якого було з'ясувати, якою ракетою був збитий літак. За даними видання, експерименти показали, що літак був збитий російської ракетною установкою «Бук».

Зазначимо, що офіційні результати розслідування будуть опубліковані в середу, 28 вересня.

Нагадаємо, Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс Амстердам - Куала-Лумпур, розбився на території східної частини України після влучення в нього ракети 17 липня 2014 року. Всі 298 осіб, які перебували на борту літака, загинули.

Відповідно до звіту, опублікованого урядом Нідерландів восени 2015 року, літак був збитий ракетою «земля-повітря» з території, яка на той момент контролювалася сепаратистами.

Родичі жертв авіакатастрофи рейсу MH17 21 травня подали до Європейського суду з прав людини позов проти Росії і президента РФ Володимира Путіна.