Header Ads

 Борис Болотов

На Запоріжжі прокурор «погорів» на хабарі в 175 тисяч гривень (ВІДЕО)


Співробітники Служби безпеки України спільно Генеральною прокуратурою викрили на хабарництві керівника районного відділу однієї з міськрайонних прокуратур Запорізької області.
Новину повідомляє «Преса України».
У спецслужбі встановили, що здирник систематично отримував хабарі від бізнесменів. За певну винагороду він закривав очі на те, що підприємці самовільно займали землі сільськогосподарського призначення або землями, на які закінчився термін оренди. Свої послуги здирник оцінював у 50 відсотків з прибутку від зібраного врожаю. 
«Так, у засновника одного з фермерських господарств зловмисник вимагав 175 тисяч гривень. За цю суму обіцяв закрити кримінальне провадження за статтею 197-1 Кримінального кодексу України –  самовільне зайняття земельної ділянки. Також обіцяв не заважати підприємцю зібрати врожай соняшника, який було арештовано в зв’язку з кримінальною справою», - зазначили в прес-центрі СБ України.
Корупціонера затримали «на гарячому» – під час отримання частини неправомірної вигоди у сумі 75 тисяч гривень. Прокурору вже  оголосили про підозру за статтею 368 ККУ.