Header Ads

 Борис Болотов

До саміту "Україна-ЄС": Євродепутат розповіла, коли проголосують за безвізовий режим для українців


Доповідач з візового питання в Європарламенті Марія Габріель заявляє, що питання надання Україні безвізового режиму може бути проголосовано в Європарламенті до саміту Україна-ЄС, який відбудеться 24 листопада, проте спочатку свою позицію в цьому питанні повинна узгодити Рада ЄС. Про це пише DW, передають Патріоти України.
Спочатку рішення має ухвалити Рада ЄС, після цього почнуться переговори між основними європейськими інститутами - Європейською Комісією, Європарламентом і Радою ЄС. "Ми отримали певні сигнали сильної політичної підтримки від деяких лідерів держав і друзів України, які, я сподіваюся, вплинуть на прийняття Радою ЄС швидкого і справедливого рішення для українських громадян", - сказала Габріель, не уточнивши при цьому, наскільки швидко це може статися.
Як пояснила євродепутат, після прийняття рішення Радою ЄС переговори можуть відбутися "дійсно швидко", і голосування на пленарному засіданні ЄП може відбутися, як тільки буде узгоджений загальний текст. "Наступна пленарна сесія починається 21 листопада, і тоді, теоретично, настане час (для прийняття рішення, - ред.)", - зазначила Габріель.
Як повідомлялося раніше, 23 жовтня президент України Петро Порошенко заявив, що ЄС повинен надати Україні безвізовий режим до саміту ЄС-Україна, який відбудеться 24 листопада 2016 в Брюсселі.