Header Ads

 Борис Болотов

Дубинський розповів, як насправді Гонтарева повелась з грошима «сім’ї Януковича»




Олександр Дубинський не повірив словам Валерії Гонтаревої щодо прикладення зусиль задля повернення грошей «сім’ї Януковича» у бюджет. За його словами, голова НБУ зробила так, щоб цими коштами безкоштовно користувались приватні банкіри.

Новину повідомляє «Преса України».

Український журналіст Олександр Дубинський відреагував на оправдання голови НБУ Валерії Гонтаревої щодо її сприяння виведенню коштів «злочинної влади». Зокрема, мова йде про те, що НБУ нібито виступає за конфіскацію до держбюджету грошей «сім’ї Януковича».

За словами Дубинського, така заява виглядає патріотичною, однак є неправдивою. На своїй сторінці у соцмережі він висловив свою думку з цього приводу.

«Як мінімум, тому, що у «сім'ї Януковича», крім мільярда з хвостиком доларів в горезвісних держоблігаціях в Ощадбанку, є і готівка», - пояснив він.

Журналіст зазначив, що мова йде про $150 млн, які лежать на коррахунках «ВБР» та розподілені по банках «Діамант» та Ощадбанк, $50 млн та $100 млн відповідно. Дубинський розповів, що після того, як ВБР збанкрутував, згідно закону ці кошти мали опинитись на спеціальних рахунках у НБУ.

«Але Валерія Олексіївна щедро залишила їх в розпорядженні приватних банкірів. Які ось уже два роки користуються грошима «сім'ї» безкоштовно», - наголосив журналіст.

Сьогодні, 7 жовтня, Валерія Гонтарева зробила офіційну заяву про те, що НБУ прийняв всі необхідні дії для арешту коштів «сім’ї Януковича». За її словами, щоб повернути кошти до бюджету необхідне прийняття закону про спецконфіскацію.

«Регулятор із нетерпінням чекає від депутатів прийняття цього закону та поповнення державного бюджету», - зазначила голова НБУ.