Header Ads

 Борис Болотов

Парубій розповів про тяжку поразку Путіна на міжнародній арені


Голова Верховної Ради  Андрій Парубій заявив, що Україна здобула дипломатичну перемогу над Росією переконавши міжнародну спільноту ПАРЄ в тому що саме Росія винна у війні з Україною.
Новину передає "Преса України".
Парубій відзначив, що буквально кілька тижнів назад Росія розпочала масовану дипломатичну атака за результатами якої Путін намагався повернутись на міжнародну арену не як вигнанець. Проте він так і не зміг досягнути своєї цілі через жорстку позицію українських дипломатів зокрема і в ПАРЄ.
"Декілька тижнів тому Росія розпочала масовану дипломатичну атаку. Головна дипломатична ціль Путіна - зняти санкції із РФ та тактична – повернення Росії у ПАРЄ, виглядали досить досяжними: низка держав-членів ЄС похитнулися у своїй позиції. Скандальний приїзд очільника нижньої палати Держдуми Валентини Матвієнко до Страсбурга у вересні 2016 року мав символізувати завершення ізоляції, демонстрацію створення нового світового порядку", - повідомив він. 
Крім того він повідомив, що делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи вдалося виконати дуже непросте завдання: дві провідні фракції засудили повернення Росії у ПАРЄ.
Нагадаємо, раніше ПАРЄ заявила про відповідальність Росії за всі події у так званих "ДНР" та "ЛНР".