Header Ads

 Борис Болотов

“НАТО і союзники будуть підтримувати Україну практично та політично", - Столтенберг


НАТО і союзники будуть надавати Україні практичну та політичну допомогу, а також підтримку через трастові фонди. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час спільного брифінгу із президентом України Петром Порошенком у Брюсселі, який транслював телеканал "112 Україна". Новину передають Патріоти України.
“НАТО і союзники будуть підтримувати Україну. Ми будемо надавати практичну, політичну підтримку. Ми будемо надавати підтримку через різні трастові фонди. Ми будемо допомагати у розбудові кіберзахисту, а також розбудові інституцій в секторі безпеки й оборони. А також будемо допомагати Україні різними іншими практичними шляхами”, — зазначив він.
Раніше генсек Столтенберг підкреслив, що НАТО продовжуватиме підтримувати Україну в її боротьбі за свою територіальну цілісність. "Українська криза залишається "чорною міткою" на карті Європи… Підтримка НАТО України є незмінною. Ми будемо підтримувати територіальну цілісність і суверенітет України. І ми не визнаємо і ніколи не визнаємо нелегальну анексію Криму Росією. Нас дуже турбує продовження дестабілізації з боку Росії в Східній Україні. Вже багато місяців не впроваджуються результати мирної угоди", - зазначив він.