Header Ads

 Борис Болотов

АМКУ скасував закупівлю 90 шкільних автобусів для Львівщини


У четвер, 20 жовтня, Антимонопольний комітет України скасував закупівлю 90 шкільних автобусів департаментом освіти і науки Львівської облдержадміністрації. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомила Державна уповноважена Антимонопольного комітету України Агія Загребельська.
Пише zaxid.net

Розгляд закупівлі розпочали за скаргою ТОВ «Радіал-Україна» щодо порушення департаментом освіти і науки Львівської ОДА порядку проведення процедури закупівлі шкільних автобусів.

«Прийняли рішення зобов'язати замовника відмінити процедуру закупівлі», — написала Агія Загребельська.

Скасували закупівлю «школяриків» через те, що, за словами Агії Загребальської, замовник (департамент освіти і науки Львівської ОДА) не надав пропозиції інших учасників тендеру а, натомість, надав «досить дивне пояснення».

«…Поданої нами інформації, без надання копії пропозицій всіх учасників, за винятком пропозиції скаржника, на нашу думку, достатньо для розгляду питань, що стосуються скарги… І, оскільки пропозиції учасників не стосуються питань, що оскаржуються, а тому й нами не надаються», — процитувала уповноважена АМКУ пояснення, надане департаментом освіти і науки Львівської ОДА.

Також Агія Загребельська послалась на п. 3 ч. 11 ст. 18 Закону України «Про здійснення державних закупівель», в якій сказано: «У разі, якщо у встановлений строк не надано інформацію, документи та матеріали щодо проведення процедур державних закупівель, орган оскарження розглядає скаргу та приймає рішення на підставі та в межах одержаної за скаргою інформації».

Нагадаємо, 15 квітня 2016 департаментом освіти і науки Львівської ОДА було оголошено про проведення процедури закупівлі 90 шкільних автобусів. Очікувана вартість закупівлі  — 105 600 000 грн. Свої пропозиції подали: ТОВ «Окраїна» за ціною 139 860 000 грн, ПП «Аймакс-груп» — 141 390 000 грн, ПрАТ «Чернігівський автозавод» — 134 905 500 грн, ІП «АІС-Полтава» — 118 800 000 грн, ТОВ «Радіал-Україна»  — 116 550 000. При цьому дві найдешевші пропозиції від ТОВ «Радіал-Україна» та ІП «АІС-Полтава» відхилили через те, запропоновані ними автобуси оснащені чотирнадцятииліндровими двигунами.