Header Ads

 Борис Болотов

Експерт пояснив, чому США домагаються від України поступок щодо Донбасу

На думку експерта Української ради з міжнародних відносин Андрія Наджоса, США здійснює тиск на Україну в питаннях політичної частини Мінських угод через вибори президента, які там наближаються. У цьому контексті візит помічника держсекретаря США у справах Європи та Євразії Вікторії Нуланд до Москви і тиск США щодо Донбасу викликані намаганнями додати балів кандидату в президенти Гіларі Клінтон.   

Новину передає «Преса України».


За словами Наджоса, варто звернути увагу на візит Нулад до Російської Федерації. Адже там, в ході її візиту піднімалися питання конфліктів Сирії і України.

Крім того, як зазначив він на одній з радіостанцій, до американських президентських виборів  залишається менше місяця. Це значить, що вищому політичному керівництву США потрібно певним чином залишити питання України в «розділі успіху». Тому той хто переможе на виборах, буде змушений продовжити вирішувати це питання.

Наразі боротьба між кандидатими за лідерство в США набула активної фази і візит Нуланд може полягати у тому, щоб створити, хоча б медійно, певний позитивний ефект для Гілларі, зазначив він.

«Припускаю, що справді тиск може здійснюватися. Але говорити про те, що американці сьогодні готові «здати» Україну, — не можемо, немає підстав», - підкреслив Наджос.

На думку політолога Олексія Чеснакова, результатом зустрічі помічника російського президента Владислава Суркова та помічника держсекретаря США у справах Європи та Євразії Вікторії Нуланд стала домовленість посилити тиск на українську владу з метою прискорення виконання мінських угод та прямого діалогу з Донбасом.