Header Ads

 Борис Болотов

У Раді виступили за візовий режим з Росією (ВІДЕО)

Спікер парламенту України Андрій Парубій виступив з ініціативою ввести візовий режим з Росією і накласти нові санкці щодо цієї держави. Про це він заявив в ході засідання погоджувальної ради ВР.

Новину передає «Преса України».

Парубій повідомив, що 30 вересня, в РФ був затриманий журналіст з України Роман Сущенко, нібито через шпигунство. Спікер ВР закликав світову спільноту і міжнародні організації відреагувати на переслідування українського журналіста з боку РФ.


За його словами, на початку поточного року він запропонував парламенту проект постанови про звернення до Кабміну щодо припинення дії угоди між Україною і Росією про безвізові поїздки громадян обох країн. Він назвав резонним варіант введення візового режиму з Росією і розширення санкцій проти цієї держави.


Крім того, керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак заявив, що його фракція внесе в Раду законопроект про розширення санкцій проти РФ.

Відомо, що в ФСБ РФ підтвердили факт утримання під арештом працівника інформагентства «Укрінформ» Романа Сущенка, його вважають співробітником ГУР Міноборони України.

У національному інформаційному агентстві України заявили, що арешт їх кореспондента Романа Сущенко в Москві є свідомою провокацією і закликають світову спільноту заступитися за нього.