Header Ads

 Борис Болотов

Не без пропаганди: В ефірі Шустер LIVE вибухнув скандал щодо доказів участі ОУН в Голокості (відео)

Скандалом обернувся виступ глави Єврейського комітету України Едуарда Долинського на ток-шоу Савіка Шустера, присвяченому річниці Бабиного Яру. Долинський розповів про роль Організації українських націоналістів під час Голокосту, повідомляють Патріоти України

«Коли говорять, що українські націоналісти боролися за вільну Україну, не треба забувати додавати, що вільну від євреїв і поляків», - заявив Долинський, процитувавши документ ОУН про політику організації по відношенню до національних меншин.
«Національні меншини поділяються на дружніх нам, тобто членів поневолених народів і ворожих нам москалів, поляків і жидів. Перші мають однакові права з українцями, а що стосується других.. Жидів усунути з уряду, щоб уникнути саботажу, тим більше москалів і поляків ... Асиміляція жидів виключається», - зачитав Долинський.
Це викликало бурхливий протест серед гостей студії Шустера, куди були запрошені націоналіст Степан Хмара, голова ОУН Богдан Червак і директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.
Долинському почали кричати, що його документи - це «підробка ФСБ», «марення» і «путінська пропаганда». На що Долинський відповів, що цей документ виданий в Інституті історії України.
Пізніше Володимир В'ятрович підтвердив справжність цього документа (виданого в квітні 1941 року), помітивши, однак, що його «потрібно розглядати в історичному контексті». Перепалка супроводжувала практично всі виступи Едуарда Долинського.