Header Ads

 Борис Болотов

Мабуть тому Путін, вітаючи Трампа, мав такі сумні очі: Пост держсекретаря США пророкують людині, котра вимагає надати Україні летальне озброєння


У світлі перемоги кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа в президентських перегонах в США, в соцмережах згадали слова його соратника, екс-спікера Палати представників США Ньюта Гінгріча про надання летальної зброї Україні. Про це повідомляють 
Патріоти України з посиланням на Facebook журналіста Валерія Калниша.
"Оскільки з Трампом все ясно, звернемо свій погляд на іншу людину в ієрархії. Це держсекретар. Віце-президент, звичайно важливий, але ми ж всі дивимося серіали))) Ньют Гінгріч, ось кого найчастіше називають держсекретарем при президентстві Трампа", — написав Калниш.
Також він процитував слова Гінгріча з інтерв’ю журналісту "Європейської правди" Юрію Панченку, в якому він заявив, що блокування президентом США Бараком Обамою надання Україні летальної зброї є поразкою для США і за президентства Дональда Трампа це може змінитися. "Думаю, що Трамп зніме цю заборону. Особисто я весь час виступав проти заборони. Упевнений, що український народ має право захищати себе і свою країну. Взагалі, така політика — підтримка української незалежності лише на словах, без надання сучасної зброї для захисту — є поразкою для США. При Трампі все повинно бути інакше", — підкреслив політик.
Деякі користувачі мережі поставилися критично до слів Гінгріча. Так, Людмила Кривенда написала: "Не тіште себе. Дурний думкою багатіє, треба самим ставати сильними і розмовляти з усіма на рівних. А що буде — побачимо". Theo Amosov: "І в тому ж інтерв’ю він говорить не про надання, а саме про продаж".
Колишній надзвичайний і повноважний посол США в Україні Стівен Пайфер у коментарі виданню "Новий час" також згадав Гінгріча як імовірну кандидатуру. "Державний департамент можуть очолити колишній спікер Палати Представників Конгресу Ньют Гінгріч або сенатор від Теннессі Боб Коркер, а міністром оборони, ймовірно, стане молодший сенатор від штату Алабама Джефф Сешнс. Усі вони консерватори, в принципі, підтримують лінію американської політики щодо Європи, що проводиться ось уже 70 років", - підкреслив дипломат.